Meraklısına Şubat23, PİO Pazarlama İletişimi Okulu Bülteni
Meraklısına, PİO Pazarlama İletişimi Okulu’nun takip ettiği kaynaklardan derlediği bültendir. Meraklısına’da yerel veya globalde yapılmış güncel araştırma rapor ve sunumlarını bulabilirsiniz. Her ayın sonunda yayınlanır. Meraklısına Şubat sayısını indirmek için tıklayınız. Şubat ayında maalesef ülkemiz yasa boğuldu. Biz de Meraklısına Şubat bülteninde konuyla ilgili bilgi paylaşımı yapmak, bilinç oluşumuna katkıda bulunmak adına bu alandaki ilgi çekici raporları ve araştırmaları ele aldık. İlk haberimiz Statista’nın deprem sonrası Türkiye’ye yardım gönderen ülkeler hakkında paylaştığı veriler hakkında. Bu haber ile birlikte dayanışmanın ülke sınırları içerisinde kalmadığını bir kez daha hatırladık ve acil durum personelleri, ekipler içerisindeki can dostlarımız olan eğitimli arama kurtarma köpekleri de bu süreçte görev aldı.
İkinci haberimiz 2020 yılında Konda tarafından hazırlanan Deprem Raporu hakkında. Her ne kadar 2020 yılına ait olsa da bir deprem ülkesi olduğumuzu bize tekrardan hatırlatan bu dönemle birlikte nelerin değiştiğini ve değişmesi gerektiğini bu rapora göre de tekrar sorgulamamız gerekiyor. Rapor genelinde katılımcıların binalarına güvenmediği ve yapılarını kontrol ettirmediği ön plana çıkıyor. Depreme hem yaşam alanımız hem de bireysel bilincimiz açısından ne kadar hazırlıklı olduğumuz maalesef hala sorgulanacak düzeyde.
Ipsos 2023 Ocak ayında Küresel Güvenilirlik Araştırmasını yayınladı. Araştırma birçok sektörün hem küresel hem de ülke bazında güvenilirliğini derinlemesine ele alıyor. Araştırmada öne çıkan verilere göre özellikle eczacılık sektörünün en çok güvenilen alan olduğu görülüyor. Türkiye’de ise öne çıkan sektörler arasında finans ve enerji alanları yer alıyor ve yüksek güvenilirlik oranına sahipler. Diğer sektörler için de küresel ve ülkemiz bazında dikkat çekici oranlar araştırmada yer alıyor.
Son haberimiz ise Türkiye Raporu tarafından 2022 yılı için yayınlanan Bir Yılın Hikayesi raporu hakkında. Rapor oldukça kapsamlı ve 2022 yılını çok detaylı bir şekilde ele alıyor. Yılın kronolojisiyle başlayan raporda, Türkiye’nin özellikle ekonomi ve geçim konularında görüşleri dikkatimizi çekiyor. Günümüzü genel araştırmayla anlamaktan öte gençliği de ayrıca ele alan rapor, gençliğin endişelerine de yer veriyor. Ekonomik durumda yaşanan koşullar ile yaşam standartlarının ve günlük davranışların – buna satın alım davranışları da dahil – ne kadar değiştiği dikkatimizi çekti.